Нанопокритие за фотоволтаични панели

Импрегниране на соларни панели - по-висока ефективност и по-лесна поддръжка.


Нанопокритието за соларни панели има самопочистващ ефект, при който се задържат до 95% по-малко замърсявания, като при обливане с вода или дъжд повърхността се почиства сама – буквално дъждът измива повърхността. Нанопокритието не позволява задържане на прах, насекоми, кал, мазнини, варовик и други замърсявания.


Основните предимства са повишена производителност на електричество, намалява загубите, предизвикани от натрупване на замърсявания, самопочистващ ефект, спестява разходи и усилия за почистване и поддръжка, има дълготраен ефект – до 36 месеца

Наличност: В наличност

38,90 лв.

* Задължителни полета

Описание на продукта

Детайли

Нанопокритието за фотоволтаични панели е препарат, създаващ невидим слой, който не позволява задържане на замърсявания по повърхността и предпазва от вредни влияния.  

Самопочистващ ефект

 • Нанопокритието за соларни панели придава самопочистващ ефект, при който се задържат до 95% по-малко замърсявания.
 • При обливане с вода или дъжд повърхността се почиства сама – буквално дъждът измива повърхността.
 • Нанопокритието не позволява задържане на прах, насекоми, кал, мазнини, варовик и други замърсявания.

Ефективност

 • Нанопокритието за фотоволтаични панели подобрява проникването на светлина и предотвратява безконтролното стичане на вода от конденз.
 • Според изследвания, проведени от специалисти, панелите, импрегнирани с нанопокритие, произвеждат до 8% повече електричество.
 • Продължителността на действието на нанопокритието - до 36 месеца.

Действие

Нанесеното нанопокритие създава хидрофилен филм върху повърхността, тънък само няколко нанометра. Хидрофилността на повърхността се създава от слънчевите лъчи посредством процеса фотокатализа. Повърхностното напрежение против конденз бива повишено до над стойността въздух/вода, от което става възможно пълното оттичане на кондензата – самопочистващ ефект.

Предимства:

 • Повишена производителност на електричество
 • Намалява загубите, предизвикани от натрупване на замърсявания
 • Самопочистващ ефект
 • Спестява разходи и усилия за почистване и поддръжка
 • Дълготраен ефект – до 36 месеца

Начин на употреба

Повърхността трябва да бъде предварително почистена от прах, мазнини и други замърсявания и напълно суха. Препаратът се нанася пестеливо (разходна норма 5-10 мл/кв.м) с кърпа или друго подходящо средство, което не отделя власинки. Импрегнираната повърхност се втвърдява най-малко 30-60 минути (при по-висока влажност на въздуха времето за втвърдяване се удължава до няколко часа) Пълното изсъхване на покритието се наблюдава след 24 часа.

Опаковки:
100 мл - арт. № 100004-100
500 мл - арт. № 100004-500
1 литър - арт. № 100004-1L

За да получите информация за закупуването на по-големи количества, свържете се с нас нас по най-удобния за Вас начин, посочен на страницата ни за контакти.

Всички продажби се извършват съгласно общите условия, условията на поръчка, доставка, плащане, гаранции и рекламации. Потребителят декларира, че при потвърждаване на поръчката е запознат с общите условия,условията на поръчка, доставка, плащане, гаранции и рекламации.