Термоизолираща боя

Термоизолиращата боя е висококачествен продукт, който благодарение на свойствата си спестява до 25% или повече от разходите за отопление и само 1 мм от боята може да замени 5 см от обичайно използваните изолации за стени на цена 24,00 лв/кв.м. Прилага се върху интериорни стени, бетон, мазилки, стъкло, дърво, пластмаса, метал и други.

Наличност: В наличност

119,95 лв.

* Задължителни полета

Описание на продукта

Детайли

  • Термоизолиращата боя е висококачествен продукт, който благодарение на свойствата си спестява до 25% или повече от разходите за отопление.
  • 1 мм от термоизолиращата боя може да замени 5 см от обичайно използваните изолации за стени.
  • Термоизолиращата боя успешно може да замени обичайно използваната изолация за сгради, като помага за запазвне на температурния комфорт – през зимата запазва топлината вътре в помещението, а през лятото я задържа отвън. По този начин значително намалява разхода на енергия за отопление през студените месеци и разхода на енергия за охлаждане през летните.
  • Нанася се върху интериорни стени, бетон, мазилки, стъкло, пластмаса, дърво и други

Области на приложение:

Термоизолиращата боя е идеален материал за вътрешна топлоизолация на стени в строителството, предимно на бетонни сгради, топлинни мостове, части от стени, които стоят зад нагревателни елементи, където поради конденз може да се появи мухъл и за всички места, които са недостатъчно топлоизолирани, където е необходимо да се повиши температурата в стая и където се изисква икономии на енергия в комбинация с контролирано терморегулиране на отоплителните системи. Извършените тестове, но по-важно и опита на клиентите, показват, че в зависимост от вида на имота и отоплителната система е възможно да се спестят 25% или повече от разходите за отопление.

Термоизолиращата боя може да се прилага на вътрешни повърхности като вар, циментова мазилка, бетон, мазилка, гипсокартон, сглобяеми материали, дърво и негови производни продукти, метални повърхности, стъкло и много други навсякъде, където е необходимо, за да се постигне изолация и не е възможно или подходящо да се използват други материали. Подходящо за имоти с ценни фасади, археологически обекти или паметници на културата, където не е възможно да се прилагат познатите досега материали.

Термоизолиращата боя е подходящ и за интериорна топлоизолация в промишлени халета, за изолация на горещи или студени водопроводи. Може да се използва като топлоизолация на места, които не се отопляват редовно - вили, почивни домове, хижи, гаражи и други подобни места, където е необходимо да се повиши температурата много бързо и в същото време да се предотврати загуба на енергия през студените стени.

Термоизолиращата боя може да се прилага ефективно за отопление и икономия на енергия главно в периодично или краткосрочно отопляеми места като вили, офиси, ресторанти, хотели, болници и също апартаменти, където при отсъствието на хората или поради кратковременно използване на помещенията, е възможно значително понижаване на температурата, като след това е необходимо бързо затопляне и стабилизиране на стайната температура.

Термоизолиращата боя е отличен материал за постигане предотвратяване на конденз. Много често от вътрешната страна по студените части на стените и предимно в ъглите може да се появи кондензация на влажността в помещението и последващото появяване на мухъл. Термоизолиращата боя намалява появата на кондензация с наличието на микроскопични въздушни пространства в боядисаната повърхности и по този начин се намалява възможността от поява на мухъл. Тази характеристика позволява на Термоизолиращата боя да бъде използвана на всички места с висока влажност на въздуха и недостатъчна вентилация - бани, кухни, заводи за преработка на храни и т.н. Едно от предимствата е, че стените са топли, те имат перфектна пропускливост и по-добра акустика.

Приложение:

Термоизолиращата боя след нанасяне е устойчива на температури от -40°C до +150°C без да губи своите технически качества. Покритието няма миризма, не е вредно и по време на нанасяне не отделя вредни химически вещества. Крайното покритието е пропускливо, може да се мие и подобрява акустиката на стаята. Предотвратява растежа на гъбички и поддържа антиалергична среда.

Повърхности, върху които може да се нанася - варо-циментови мазилки, бетон, мазилка, гипсокартон, сглобяеми панели, дърво, метални повърхности, стъкло, пластмаса и много други.

Подготовка на повърхността - нанася върху твърда (устойчива), суха и чиста повърхност; при нанасяне върху съществуващо покритие, повърхността трябва да се обезмасли и да се третира с грунд. Неравни повърхности и пукнатини трябва предварително да се загладят. Преди нанасяне върху непопиваща повърхност трябва да се направи свързващо покритие.

Нанасяне върху метални и неабсорбиращи повърхности – препоръчва се върху метални повърхности първо да се нанасе антикорозионен продукт; за всички гладки повърхности е необходимо нанасяне на грунд (свързващ слой)

Разреждане - според начина на нанасяне Термоизолиращата боя може да се нанася в чист вид или да се разреди в определени пропорции. Термоизолиращата боя се нанася в плътен непрекъснат слой с четка, валяк, шпакла или спрей.

  • Четка с къс косъм или валяк: може да се разреди с до 35% вода; нанасят се до 4-5 слоя, като между всеки слой се оставят 3-4 часа, за да изсъхне предишния; за пълно изсъхване са необходими най-малко 24 часа.
  • Шпакла: може да се нанася без разреждане, но в случай на нужда може да се разреди с до 20% вода.
  • Спрей: да се разреди с до 20% вода в зависимост от вида на спрея; препоръчва се дюза с размер 1,7-2,0 мм и налягане 5 bar; по-високо налягане може да увреди структурата на използвания продукт и да доведе до загуба на посочените характеристики.

Внимание! При необходимост от разбъркване на веществото да се разбърква с ниска скорост, за да не се повреди структурата.

Разходна норма: 1 мм дебелина на слоя се постига с около 1 литър на 1 кв.м. и зависи от избрания начин за нанасяне и разреждане

Цвят: предлага в бял цвят с възможност за тониране с разтворими водни бои.

Изсъхване: пълното изсъхване на 1 мм слой при температура 22С трае около 24 часа

Вижте и...