Нанопокритие за дърво

Импрегниране на дърво - препарат, който напълно защитава от течности и замърсяване
Импрегнатор за дърво - използва се върху всякакви дървени повърхности, като успешно предпазва от проникване на вода, има самопочистващ ефект и не позволява промяна на цвета. Не позволява появата на мъхове, зелени отлагания по запечатания материал. Предпазва от проникване на вода, следователно при отрицателни температури предпазва от напукване, защитава от разрушаване повърхността на дървото вследствие на атмосферното влияние.


Разходна норма - 50-100 мл/кв.м
Продължителност на действието - до 5 години

Наличност: В наличност

18,90 лв.

* Задължителни полета

Описание на продукта

Детайли

Нанопокритието за дърво е препарат за импрегниране, който образува невидим слой, изолиращ напълно повърхността от проникване на течности, замърсяване, влиянието на UV-лъчи, отрицателни температури.

Импрегнаторът за дърво е подходящ за порести материали, като при нанасяне попива в порите и обгръща плътно частиците поотделно, като не пречи на въздухопропускливостта.

Предимства:

  • Защитава повърхността дългосрочно от вода, мръсотия, мазнини и масла
  • Не позволява проникване на вода, следователно при отрицателни температури предпазва от напукване
  • Предпазва от разрушаване повърхността на дървото вследствие на атмосферното влияние.
  • Не позволява появата на мъхове, зелени отлагания по запечатания материал
  • Замърсяванията, включително мазнини и масла, се почистват само с вода
  • Не променя визуално вида на повърхността – няма цвят или блясък
  • Запазва се способността на запечатания материал да диша
  • Безвредно за хората и околната среда
  • Дълготраен ефект – до 5 години

Приложение:

Нанопокритието се използва върху всякакви дървени повърхности.
Трябва да се има предвид, че при третиране на лакирани повърхнини е необходимо да се изчака най-малко три месеца от нанасянето на лак.
При импрегниране на тиково дърво се прави задължително проба предварително, защото при него има опасност да се появят петна.
Не се импрегнира омаслено дърво, тъй като маслото е "враг" на нанопродуктите.

Нанопокритието за дърво е подходящо за мебели, стенни покрития, огради, беседки, пейки, алеи, тераси, веранди, парапети и др.

Начин на употреба:

Подготовка на повърхността: Повърхността трябва да бъде предварително почистена от мръсотия и мазнини. Преди импрегниране повърхността трябва да бъде чиста, суха и обезмаслена.

Импрегниране: Нанесете препарата с пулверизатор, така че да се образува тънък филм по цялата повърхност. Оставете запечатаната повърхност да изсъхне напълно (12-24 часа), като през това време вземете мерки да не се цапа, мокри или докосва. Крайният ефект се достига след пълното изсъхване на нанопокритието.

Условия на околната среда: Нанопокритието се нанася при температура на въздуха и на обработваната повърхност между 5°С и 30°С. При по-висока влажност на въздуха времето за съхнене се увеличава.

Разходна норма: 50-100 мл/кв.м
Продължителност на действието: до 3 години
Цвят: Безцветно

Препоръки: Препоръчва се преди нанасяне на нанопокритието, повърхността да се почисти с Почистващ препарат за бетон, камък и дърво Percenta, който ще премахне не само всички замърсявания, а и остатъци от други почистващи препарати, които биха попречили на успешното импрегниране.

Опаковки:
100 мл - арт. № 100014-100
500 мл - арт. № 100014-500
1 литър - арт. № 100014-1L
5 литра – арт. № 100014-5L