Натурални съставки – какво се крие зад опаковката на Eco Clean

 

Нашите почистващи препарати са базирани на органични и веган съставки.
Ние не правим компромис с качеството. Eco Clean предлага ефективни натурални почистващи препарати, които оставят продължителен приятен аромат. За да поддържате дома си чист и зелен.

Нашите продукти съдържат:
100% натурални биоразградими съставки
100% веган съставки
Органични флорални води
Натурални етерични масла

Нашите продукти НЕ съдържат:
Синтетични парфюми
Синтетични оцветители
Синтетични консерванти
Парабени

Сертификати:
ECOCERT
ISO 9001:2015
ISO 14001:2015

 

 

ЕТЕРИЧНИ МАСЛА
Ние използваме натурални етерични масла, извлечени от внимателно подбрани растения и цветя, които прибавят натурален чист аромат на продуктите, без да вредят на околната среда. Всички съставки са биоразградими.


Маточина
Маточината расте в Южна Европа и Северна Африка и е силно растение, което може да се развива в различни климатични условия. Маточината има дълга история на употреба и от древни времена се използва като лекарство в различни култури. През Средновековието е била използвана като средство за депресия и меланхолия, което обяснява прякора „радост на сърцето” на няколко скандинавски езика.

 

Евкалипт
Евкалиптът се среща най-често в Австралия и Тасмания, но и в редица тропически райони по света. Популярен е за широк спектър от приложения, вариращи от ароматизатори до натурална медицина. Лечебната сила на евкалипта е отрита от австралийските аборигени, които лекували открити рани с листата му, за да предотвратят развитието на инфекции и да ускорят заздравяването на раните.
Маслото от евкалипт пък е едно от най-надеждните средства срещу малария, стафилококи, дизентерия, Helicobacter pylori. То тушира възпалението и болката, отпуска напрегнатите мускули, освежава, тонизира и облекчава депресията.Лавандула
Лавандулата произхожда от западно средиземноморския регион и е най-известена със своята красота и успокояващ ефект. Името „лавандула“ идва от латинското „lavar“, което означава „да се измие“.
Смята се, че името му датира от римската епоха, когато жителите на Рим са използвали лавандулата, за да ароматизират водата си за вана. Популярното цвете все още се използва по различни начини, включително като средство за облекчаване на стреса и привеждане на хармония и баланс в тялото и ума.Грейпфрут
Грейпфрутът се отглежда в повечето тропически и субтропични райони на света. Той е популярен и обичан заради богатия на витамини състав и утоляващ жаждата вкус. Под формата на етерично масло, той предлага широка гама от ползи за здравето. Маслото от грейпфрут има подмладяващ ефект, с естествен сладък и свеж аромат, който подпомага жизнеността и дава енергия.


ЗА ПРОДУКТА
Отговорно почистване
Eco Clean е уникална концепция за почистване със селекция от продукти на растителна основа, с органична флорална вода и подхранващо алое вера. Използваме натурални етерични масла, извлечени от внимателно подбрани растения и цветя, които придават естествен свеж аромат на продуктите. Всички наши продукти са произведени в Дания и се доставят в устойчиви опаковки от рециклирана пластмаса.

ПРОИЗВОДСТВО
Производствена фабрика в Холеби, Дания
Всички наши продукти са произведени в Дания в нашата малка фабрика на остров Лоланд, разположена в живописна обстановка и заобиколена от вятърни мелници. На място се намира нашият химик, който работи в тясно сътрудничество с екипа ни в Копенхаген, който разработва нашите уникални формули, в съответствие с изискванията на стандартите на Ecocert. Ежедневните операции в завода се контролират от специалния ни екип, които всеки ден се стреми да изпълнява нашата цел да произвеждаме висококачествени, ефективни и нежни продукти за почистване и лична хигиена, базирани на натурални съставки. Първата бутилка Eco Clean беше създадена в нашата фабрика през 2013 г., а през февруари 2016 г. създадохме крайната рецепта, която ни спечели сертификата Ecocert, отбелязвайки значителен етап в историята на Eco Clean Nordic. В момента заводът ни е единственият в Дания със сертификати Ecocert и Ecocert Cosmos.